Op 22 juni 2013 organiseert EcoNatura samen met de Zoogdiervereniging een lezingendag over de toepassingen, verbetermogelijkheden en beperkingen van cameravallen in ecologisch onderzoek naar dieren. Het evenement vindt plaats in Natuurplaza, bij de Radboud Universiteit in Nijmegen.

De doelstelling van deze dag is om een aantal belangrijke technische en ecologische aspecten van cameravallen in dieronderzoek de revue te laten passeren, ge├»llustreerd met gebruiksvoorbeelden uit Nederland en buitenland. Daarmee willen we tevens de informatiebehoefte voor verdere optimalisering en eventuele standaardisering voor een (netwerk?) fauna-monitoring met cameraval-technologie in kaart brengen. Hierbij wordt tevens wordt ingegaan op de voor- en nadelen van (verschillende typen) cameravallen, verscheidene toepassingen/ervaringen bij verschillende diersoorten of andere ecologische doelstellingen, en analysemethoden. Het is vooral een dag om ervaringen te delen en wellicht daarmee toe te werken naar een georganiseerd en geco├Ârdineerd netwerk voor fauna-onderzoek met cameravallen in Nederland.

Het programma is nog niet helemaal rond, maar we kunnen alvast verklappen dat het een boeiende dag zal worden met uiteenlopende onderwerpen en mooi beeldmateriaal.

Deelname is gratis maar men dient zich wel aan te melden bij de Zoogdiervereniging. Nadere informatie over het programma.

Verplicht aanmelden kan nu al via de volgende link bij de Zoogdiervereniging.

Nieuwsarchief